Foorumin säännöt

Paratiisikartanon esittely ja tiedotusasioita. Myös rekisteröitymättömät vierailijat voivat lukea alueen viestejä. Tervetuloa foorumille!
Avatar
Xara
Ponimafia
Viestit:2126
Liittynyt:15.02.2005 22:06
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:
Foorumin säännöt

Viesti Kirjoittaja Xara » 03.10.2013 15:35

Paratiisikartano on My Little Pony -harrastajien keskustelupalsta. Foorumi on suunnattu ensisijaisesti keskustelulle Hasbron alkuperäisistä poneista 1980- ja 90-luvuilta, mutta kaikki ponikeskustelu on tervetullutta!


Säännöt, päivitetty 6.8.2013

1. Noudata lakia ja näitä sääntöjä. Foorumilla noudatetaan Suomen lakia ja ylläpito pidättää oikeuden sensuroida hyvän tavan tai lain vastaiset viestit kokonaan tai osittain. Sääntörikkomukset voivat johtaa bannaamiseen foorumilta tai muihin rajoituksiin.

2. Älä postaa henkilötietoja foorumille. Koska ylläpito ei voi valvoa kenen henkilötietoja ihmiset postaavat, on puhelinnumeroiden, osoitteiden, tilinumeroiden sekä muiden henkilötietojen postaaminen foorumille kiellettyä. Nämä asiat tulisi hoitaa yksityisviestitse. Sähköpostiosoitteita foorumille saa laittaa, mielellään ei kuitenkaan etunimi.sukunimi -muotoisena.

3. Kirjoita asiallisesti. Muista hyvät tavat, niin kaikilla on mukavampaa. Kiroilu on kielletty. Jos keskustelu muuttuu riidaksi, ylläpito voi puuttua asiaan. Kirjoita myös muuten selkeästi - muista esim. kappalejako.

4. Hoida yksityisasiat yksityisviesteillä tai sähköpostitse. Esimerkiksi kaupankäynnissä kuvien kysyminen ja kaupan sopiminen tulee hoitaa yksityisviesteillä. Vain paria käyttäjää koskevat asiat tulisi hoitaa muuta kautta kuin foorumille postailemalla.

5. Älä mainosta. Foorumilla ei saa mainostaa foorumin aihepiiriin liittymättömiä tuotteita tai kaupallisia tapahtumia edes Ponimarkkinoilla tai Lelumarkkinoilla. Kysy ylläpidon lupa, jos haluat mainostaa jotakin edellä mainituista. Allekirjoituksessa saa linkittää esim. omaan blogiinsa, myyntiponeihinsa tai harrastetapahtumiin. Allekirjoituksessa ei saa olla esim. linkkiä, jonka klikkaamisesta mainostaja saa välittömästi hyötyä.

6. Pysy aiheessa. Jokaisella keskustelulla on otsikossa näkyvä ja ensimmäisestä viestistä ilmi käyvä aihe ja sitä tulisi noudattaa eikä viedä keskustelua liiaksi sivuraiteille. Tarkistathan, ettei aloittamastasi aiheesta ole jo keskustelua. Tarvittaessa voi käyttää foorumin haku-toimintoa.

7. Älä postaa foorumille isoja kuvia. Isot kuvat viesteissä tulisi mieluiten laittaa foorumille vain linkkeinä. Tämä tarkoittaa esim. suoraan digikamerasta ladattuja kuvia, joita ei ole yhtään pienennetty. Tapauskohtaista harkintaa voi käyttää, esim. customin esittelyketjussa saa olla isompia kuvia kuin keskusteluketjuissa. Noin 700x700 pikselin kokoisia kuvia tai pienempiä voi postata huoletta.

8. Älä käytä ylisuurta allekirjoitusta. Maksimikoko on 100 pikseliä x 600 pikseliä (korkeus x leveys). Tämä sisältää sekä kuvat että tekstin! Jos kuvan päällä on tekstiä, yhteiskorkeus saa olla korkeintaan 100 pikseliä. Normaalikokoisen tekstirivin korkeus on 18 px, pienen 15 px ja suuren 21 px. Avatarin maksimikoko on 80x80 pikseliä ja sen suurempaa avataria foorumille ei pysty lataamaan.

9. Älä postaa foorumille linkkejä avoimiin huutokauppoihin. Esim. huuto.net, eBay. Linkkien postaaminen nostaa hintoja, joten kohteliaisuudesta muita keräilijöitä kohtaan jätetään huutokauppalinkit laittamatta. Omia huutokauppakohteitaan saa kuitenkin mainostaa Ponimarkkinat-huoneessa.

10. Älä osta poneja uudelleen myytäväksi. Paratiisikartano on keräilijäyhteisö eikä Ponimarkkinat-huoneen myynti-ilmoituksia ole tarkoitettu jälleenmyyjille.

11. Älä pidä useita tunnuksia. Useiden käyttäjätunnusten pitäminen Paratiisikartanolla on kielletty väärinkäytösten välttämiseksi. Esim. nimimerkin muuttamisesta voi tiedustella ylläpidolta.

12. Lue huonekohtaiset ohjeet eri keskusteluhuoneista. Lähes kaikissa huoneissa on lisää ohjeistusta ja myös näitä huonekohtaisia ohjeita on noudatettava.

13. Kirjoita esittäytymisviesti! Jokaisen käyttäjän on kirjoitettava foorumille ainakin yksi viesti rekisteröitymisensä jälkeen. Ylläpito poistaa tunnukset, jotka eivät ole kirjoittaneet yhtään viestiä kolmen (3) kuukauden kuluessa rekisteröitymisestä. Yleisen keskustelun Esittelyketju on paras paikka kirjoittaa ensimmäinen viesti foorumille.

14. Kunnioita ylläpidon (aka Ponimafia) ja moderaattorien kehotuksia. Tarkoitus on vain saada asiat sujumaan, ei kiusata keskustelijoita. Jos olet epävarma jostakin foorumin sääntöihin liittyvästä asiasta, älä epäröi ottaa yhteyttä yksityisviestillä! Myös havaituista sääntörikkomuksista kannattaa ilmoittaa.


Henkilötietolain (523/99) 10 §:n vaatima rekisteriseloste on saatavissa ylläpidolta eli Xaralta erikseen tiedusteltaessa. Selostetta voi pyytää yksityisviestillä tai osoitteesta admin [at] paratiisikartano.net. Selostetta pyytävän henkilön ei tarvitse olla foorumin rekisteröity käyttäjä.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija